onsdag 21. september 2011

Oppskrift Gul ris

Her er min egenkomponerte indiskinspirerte oppskrift som du kan prøve:
 
Bhat Kishmish.(Gul ris med rosiner og nøtter)

1 rødløk
maisolje (rapsolje)
hel ingefær
malt koriander (Dhannya)
malt gurkemeie (Haldi)
ris (leftover)(ferdig kokt og avkjølt rest)
cashewnøtter
salt
rosiner
cocktailbær (røde)

Slik går du fram:

Ta av ytterste skall på en rødløk.Del løken og skjær den i skiver som så skjæres igjen i 4-5 deler = småhakket.
Varm stekepanne eller jerngryte. Ha i 4 ss maisolje.Tilsett oppskåret løk. Stek litt så løken blir myk og blank bare.Ha over ingefær 4 ts (pulverisert med rivjern) + 3 ts malt koriander. Rør sammen med løken og surr 1-2 minutter.Ha 4-5 ts malt gurkemeie over og bland alt i oljen. Tøm ferdigkokt risrest oppi(5-6 dl volum). Jeg bruker gaffel til å løse opp risklumper før jeg har risen i stekepanna/jerngryta. Skru ned varmen og bland videre til alle riskorn er blitt vakkert gule av gurkemeien. Tilsett cashewnøtter ca 75g (et par små håndfuller) og tilsvarende rosiner. Rørlitt sammen til alt er varmt (1-2 minutter). Strø på 2 ts salt og bland inn. Fyll over i serveringsfat eller form. Vil du sette en ekstra fargeklatt på det hele dekorer retten med 6-8 røde cocktailbær. Noen synes cocktailbæra blir for søte, mange digger smaken.

Dette er en måte å delikatisere en trøtt risrest fra dagen før (som har stått natten over i kjøleskap). Jeg bruker gjerne å lage noen tynne pannekaker til. Legger litt Bhat Kishmish oppi pannekakene, ruller sammen og spiser med kniv og gaffel. Et annet alternativ er å kombinere Bhat Kishmish med kyllingbiter på grillspyd (Tandoori Murgh), eller med Palak Panir Punjabi (spinat med fersk hjemmelaget ost), forøvrig kan du sjonglere fritt.
Denne gul ris komposisjonen har vært favorittmat hjemme hos meg til familie og venner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar